Vuosi 2020

Docus souti vastavirtaan vuonna 2020

Vuonna 2020 Korona pandemia laski graafisen toimialan yritysten liikevaihtoja Suomessa keskimäärin 15–30 %. Tästä huolimatta Docuksen tekemät investoinnit liiketoimintaan auttoivat yritystä kasvattamaan liikevaihtoa noin 28 %, palvelulaskutuksen kasvaessa yli 30 %. Yritys pysyi myös voitollisena haastavan vuoden yli.

Messut

Docus lanseerasi Sign, Print & Pack -messuilla Ricoh Pro T7210 UV-Led tasotulostimen ja Ricoh Pro L5160 -lateksitulostimen. Molemmat tuotantolaitteet saivat erittäin hyvän vastaanoton markkinoilla, vaikka tilanne olikin vaikea. Ricoh digipainokoneet Pro C9200 ja Pro C7200 olivat ylivoimaisesti markkinoiden myydyimmät järeät tuotantokoneet Suomessa. Investointi messuille oli kokonaisuudessaan erittäin merkittävä Docukselle ja mahdollisti kasvun vaikeana vuonna.

Docus saavutti jälleen myös EFI Fieryn Platinium statuksen – ainoana Suomessa ja Pohjoismaissa.

Docus Showroom

Docus investoi 2020 Vantaan Tammiston uuteen Showroomin, jossa on esillä kattavasti graafisen toimialan ratkaisuja niin tulostamiseen, jälkikäsittelyyn kuin ohjelmistoihinkin. Ricoh Finland ja Ricoh Europe olivat mukana ideoimassa Showroomia ja sen ratkaisuja. Esillä on mm. Bianchi corner, jossa esitellään digitaalisen painamisen mahdollisuuksia. Showroomissa on esillä kaikki Ricohin arkkipainokoneet, tasotulostimet ja lateksitulostimet Color Gate-väripalvelimineen, Quadient toimittamat kattavat jälkikäsittelyratkaisut sekä EFI:n työnkulkuratkaisut.

Showroomin tarkoituksena on näyttää uusimpia mahdollisuuksia kannattavaan liiketoimintaan ja se on saanut loistavan vastaanoton graafisen toimialan yrittäjien keskuudessa, vaikkakin virallisia avajaisia ei ole vielä voitu pitää. Docus Showroom on rakennettu kaikkia suomalaisia graafisen alan toimijoita varten. Docuksen asiakkaat ja kumppanit voivat hyödyntää Showroomia tuomalla omia asiakkaita katsomaan upeita lopputuotteita ja ratkaisuja.

Showroomissa on myös Suomen suurin digitaalisten info- ja mainosnäyttöjen esittely Samsungin, Ricohin ja Qem softwaren ratkaisulla. Docus tarjoaa Digital Signage -ratkaisua myös kumppanipainoilleen uudeksi liiketoiminta mahdollisuudeksi täydentämään painoliiketoimintaa.

Multicam CNC ja Digital Cutting systems

Docus solmi vuonna 2020 yhteistyösopimuksen Multicam Inc. tuotteiden myynnistä ja ylläpidosta Suomessa. Useat alan johtavat toimijat ovat investoineet Multicamin Digitaalisiin tasoleikkureihin ja CNC – laitteisiin 2020–2021. Multicamin tuotteita on myyty globaalisti 14 000 ja Pohjoismaissa yli 600 laitetta. Suomessa Multicam laitekanta on 40. Tuotteet ovat tunnettuja automaatiosta, kestävyydestä ja laadusta.

Takaisin edelliselle sivulle